ASOS wishlist

Om depression, stress og målsætninger for 2017

aarhusatelier-aarhus Normalt er jeg ikke til nytårsfortsætter – hvilket højst sandsynligt også er derfor, at jeg har kaldt overskriften til dette indlæg for målsætninger for 2017. Det seneste år, er der sket rigtig meget i mit liv – og måske lidt mindre i bloggens liv egentlig. Jeg har både fået en kæreste, blevet færdig med min uddannelse, fået fuldtidsjob (endda drømmejobbet), flytte til vejle, flyttet i en ny lejlighed og næsten ramt bunden i efteråret.

Når jeg skriver bunden, er det nok for at undlade at skrive depression eller stress. Jeg synes efterhånden folk svinger de ord ud til højre og venstre, uden helt at have noget at have det i. Jeg har altid været god til, at lave mange aftaler, haft mange bolde i luften og været meget socialt aktiv. Det seneste år har jeg i stedet gået mere ind i mig selv, blevet utrolig følsom og presset mig selv til det yderste. Presset mig selv i form af at have alt for mange ting hængende over hovedet, som bare bliver til stress, fordi jeg ikke fik nået det jeg ville. Når jeg er faldt grædende sammen på sengen og min kæreste har spurgt hvorfor jeg græder, kunne jeg ikke fortælle hvorfor – ikke fordi jeg ikke ville, men fordi jeg ikke vidste hvorfor. Jeg tror simpelthen bare, at min verden er faldet sammen for mig.

År 2017 er derfor for mig en ny start. Jeg vil blive bedre til ikke at presse mig selv, stille for store krav til mig selv og ikke mindst vil jeg tør åbne min mund. Jeg vil sige til min kæreste hvis der er noget galt, nævne for en veninde, hvis hun sårer mig og tør åbne mere op for mine kollegaer. Fortiden skynder jeg mig hjem, for at nå i fitness. Ikke helt fordi jeg udelukkende vil tabe mig, men mest af alt måske, fordi jeg rent faktisk stresser af på den måde.

I min periode som aller mest ked af det, træt og stresset, har jeg faktisk overvejet ting som; stresser det mig, at jeg har en time hver vej i bil på arbejde? Føler jeg mig forpligtiget og derved stresser over bloggen? Gør det mig ked af det og depressiv at gå rundt i fotostudiet en hel dag – og føle jeg ingen kollegaer har? Tanker der har strejfet mig, men som jeg ikke har konkludere noget på.

I stedet har jeg sat nogle målsætninger (i nogens øjne – nytårsfortsæt) for 2017:

At koble af: jeg vil blive bedre til at slappe af, slukke for de sociale medier og koble fuldstændig af, hvad end det er på en løbetur, i sofaen eller foran tv’et med en serie.

Dyrke mere motion og opbygge muskler: jeg kobler af ved at træne og så elsker jeg kroppens fysiologi, så det vil jeg arbejde på, i den grad at det ikke stresser mig.

Se mine veninde: jeg vil blive endnu bedre til at drikke kaffe med mine veninder, tage en bytur hvis det er det der skal til, eller måske en aften foran fjerneren med en kæmpe pose slik.

Rejse noget mere: jeg elsker at rejse, opleve og smage på andre kulturer. Ja rent faktisk, så får det mig i virkelig godt humør. Derfor vil jeg gerne rejse noget mere. På min egen to do listen står der pt. Bali, Thailand, London, Paris, Berlin og en roadtrip igennem Italian. Men alt sammen, kommer nok ikke til at ske i 2017.

Blogge noget mere: og når jeg nu skriver det, så er det ikke i “flere indlæg på bloggen” forstand, men måske nogle lidt mere eftertænksomme og dybe indlæg, i stedet for blot hvad jeg godt kan lide af tøj, skønhedsprodukter osv. Håber I er klar på, at læse nogle længere indlæg fremvover.

Starte en youtube: det lyder sikkert skørt og kliche agtigt, men jeg elsker alt i både billeder og video og i den forbindelse gad jeg godt lege lidt mere med video. Jeg er stærkt betaget af Janni Deler og Jon Olsson – og selvom jeg nok aldrig får et lige så spændende liv som dem, gad jeg nu godt alligevel lege lidt med video delen på bloggen.

Jeg håber ikke mit lidt for eftertænksomme indlæg blev for langt. Men måske i stedet blot,
gav lidt tanker til jeres hverdag. Det er okay ikke altid at have overskud, være på toppen og overskudsagtig.

kalender-arhus kalender aarhus-atelier

1 kommentar

  • P Danmark

    Tak for dit dejlige indlæg. Ja, man skal passe på med stress. Hvis man kan mærke at man bliver fo stresset er det vigtig at tage den lidt med ro. Har man stress i længere tid af gangen kan det i værste fald føre til angst og depression. Derfor må man som du selv siger finde en god måde at koble af på og sige fra når man føler sig presset. Tak fordi at du står åbent frem med dine tanker. Det er i øvrigt nogle virkelig flotte billeder du tager.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ASOS wishlist